Медии и социални мрежи

ПОЧИВНИ ДНИ ПРЕЗ 2016 г.

04/12/2015

По четири последователни почивни дни през март, май и септември 2016 ще имат работещите, реши Министерският съвет на днешното си заседание.

За да не се прекъсва работната седмица, както и да се осигури по-ефективно използване на почивните дни, кабинетът взе решение да обяви за неработни 4 март (петък), 23 май (понеделник), 5 септември (понеделник) и 23 септември (петък). Те ще се отработват съответно на 12 март (събота), 14 май (събота), 10 септември (събота) и 17 септември (събота).
Така първата голяма почивка ще е около 3 март (четвъртък). Тогава ще се съберат четири почивни дни, като 4 март ще се отработва на 12 март (събота).

През май дългата ваканция е от 21 май (събота) до 24 май (вторник), като ще се отработва на 14 май.
През септември работещите ще почиват два пъти по четири дни. Първите почивни дни ще бъдат от 3 септември (събота) до 6 септември (вторник). Почивният понеделник ще се отработва на 10 септември.

След това ще почиваме от 22 септември, който се пада в четвъртък, до 25 септември, което е неделя, като за тази почивка ще се отработва на 17 септември.
Дните, които се обявяват за работни, са съботи през същия месец, като по този начин броят на работните дни в месеца не се променя, обосновават се от Министерски съвет.